Kurum Adı : Atatürk İlkokulu
WEB Adresi : http://kurtalanataturk.meb.k12.tr
Adres : Kurtalan Siirt

VİZYON
Türk Milli Eğitim Sisteminin temel ilkeleri, amaçları ve buna bağlı olarak; İlköğretimin amaçları ve ilkelerine uygun; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, çok yönlü, soyut, eleştirel, özgür düşünme ve problem çözme ve iletişim becerilerine sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve Türk olmaktan gurur duyan, gerektiğinde vatanını, bayrağını ve inançlarını koruyabilecek, Ülkesini Atamızın hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkarmayı kutsal görev edinmiş ve dünyanın lider ülkesi yapmaya kararlı, En son bilgilerle donatılmış; geleceğe, daha iyi ve kararlı bakan, kendinden emin, Okuyan, toplumsal olaylara duyarlı, demokrasiye inanmış, kendi haklarını koruyabilen ve başkalarının haklarına da saygı duyan, Toplumun kurallarına, aile yapısına ve ahlaki yapısına saygılı,Dürüst,çalışkan ve başarıyı hedef edinmiş mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek.

MİSYON
Sevgili öğrencilerimizin; Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün izinden ayrılmadan, ülke menfaatlerini her türlü şahsi çıkarlarının üstünde tutan, Türkiye Cumhuriyeti’ ni bilim ve teknolojide çok ileriye taşıyarak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı hedef edinen, Hepimizin; yılmadan, gönüllü, kararlı ve sürekli çalışarak emanet aldığımız Türk Bayrağı’ nı ilelebet vatan toprakları üzerinde payidar kılmayı görev edindiren, Gittikleri her yerde sevgiyi, saygıyı, dostluğu ve kardeşliği yeşertip, büyütmeyi yaşantı tarzı edindiren,Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, eğitim ve öğretim alanında günümüz teknolojik gelişmeleri yakalayıp uygulamaya çalışan, Yenilikçi, topluma ve bilime hizmet eden,Bütün öğrencilerini yetenekleri doğrultusunda üretken, tasarımcı araştırmacı, öğrenen, bilgiye ulaşabilen, kullanabilen, paylaşabilen bireyler olarak hazırlayan, Okulunu seven ve benimseyen, güven ortamına sahip öğrencilerin yetiştirildiği okul haline getirmek.

Öğretmen Sayısı : 25
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 602
Öğretim Şekli : ikili öğretim yapılmaktadır.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:00-11:50 (3. ve 4. sınıflar) 12:00-16:50 (1. ve 2. sınıflar)
Derslik Sayısı : 15 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : okulumuz ilçe merkezinde olup Siirt il merkezine 32 km mesafededir.
Ulaşım :
Servis Bilgisi :